Feber, helg & skrikande barn

I helgen har jag varit hängig. Kom igår kväll, fick feber och halsont. Sådär bara från igen stans. Idag har jag ingen feber men känner mig ändå hängig.

Felix har kommit in i värsta trotsen och det är ju inte utan att man undrar vad det är för liv man skaffat sig 😉 .

Jag menar, när han ligger på golvet och gallskriker med overallen halvt på. Han vill gå ut, men inte ha overallen, eller så vill han det, men inte mössan, eller kanske inte just den mössan. Och man säger –  om du vill gå ut så måste du ha varma kläder på. Och då ska han inte gå ut. Och när man börjar ta av dem, då ska han ut och slänger sig åter på golvet. Gallskrikandes.

Well well jag läste på internet att det är en fas de går igenom…mellan 2-3 års ålder!!! Ska det hålla på ett år. Nåja, man lär väl sig hur man ska hantera det på bästa sätt med tiden.

Det har nog blivit mycket för honom just nu, många viljor och stor omställning. Det är väl bara att försöka vara så bra stöd som möjligt. Passade på att beställa 2 böcker om hur man ska göra. Få se om man kan få lite tips och trix där ur.

Måste även passa på att tipsa om sajten Growing people om ni inte har upptäckt den än. Där finns också hur mycket som helst att läsa om våra älskade små kottar.

Fast vilket underbart liv jag har 😀 . I nästa sekund säger han – mamma älskar dig. Och då smälter ju ens hjärta.

Älskar dig lillskrutt

Hoppas ni har en mysig söndag utan feber, skrikande barn och olydiga vovvar 😉 . Kram

12 reaktioner på ”Feber, helg & skrikande barn

 1. Visst är det roligt med trotsande barn och alla de olika faser de går igenom. Jag lovar dig att det finns ett antal faser framöver också att vänta. Jag har en bok med alla ”trotsåldrar” (utvecklingsfaser) fram till 18 års ålder! Men det är som du säger, nästa sekund kläcker de ur sig det mest underbara man kan höra som förälder, och då smälter ens hjärta. Dessutom är de ganska söta att titta på då de sover. =) Hoppas du är piggare idag och att ni haft en skön söndag. Har du några tips på julklappar till Felix och Elvira?

  Kram Dila

  Gilla

 2. Vi håller tummarna för att det är trotsåldern. Som tur är så har aldrig dotter N varit riktigt så trotsig. 🙂 Men lill-killen kanske börjar…
  Usch, krya på dig, kurera dig och ta hand om dig. Kramar!

  Gilla

 3. Linus har oxå en riktig trotsperiod jusst nu med exakt samma beteende. Här i veckan blev vi 45 minuter sena till dagis för att han började dagen med en ordentlig härdsmälta över huruvida han skulle kissa på pottan eller inte och sedan en ny över hurvuvida han skulle äta frukost eller inte. men jag tycker mera att det är någonting som kommer och går, precis som att han måste kolla med jämna mellanrum att det fortfarande är samma regler som gäller =)

  Gilla

 4. …mmm känner igen det där…och måste erkänna att ibland blir man totalt tokig över allt skrik…men som du säger i nästa sekund är dom helt underbara de små liven…:-)

  kram kram Linn

  Gilla

Vad kul att du vill skriva nåt ♥

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s