Resa med barn?

36_aegean

Nu är det bara 5 veckor tills vi åker på semester. Och helt plötsligt börjar jag bli nervös. Hur ska det gå? På planet alltså. Felix kan sitta still i max 5 sekunder och det känns väl sådär när vi ska flyga i 4 timmar. Är det någon som har några bra tips på hur man roar en 1,5 åring på ett plan?

Bilder: fritisresor.se

6 reaktioner på ”Resa med barn?

 1. Små leksaker inslagna i små paket som han får öppna lite då och då. Kritor, målarbok, vanlig bok…
  Förbered dig med massor med sånger, fruktstund, sångsamliing (om han har det på dagis), fingerlekar. Kolla om du får gå fram till kaptenen, gå på upptäcksfärd i planet.
  dessutom är det ju ett äventyr att äta maten på planet, allting är ju gå gulligt inslaget.

  Kram
  Annika

  Gilla

 2. Ett annat förslag är att trötta ut honom innan flygresan. Se till att färden till arlanda och väntan på att kliva på planet är så spännande och utmattande att han tvärsomnar och sover en bra bit av resan. Om han inte redan har hittat ett branprogram han gillar så kan det ju vara ett förslag att försöka hitta ett favorti program och sedan låna/köpa en bärbar dvd (liten bärbar dator funkar ju oxå) och ha egen filmvisning på planet. Vi har pingu, räddningsbåten elias, rorry racerbil och tomaståget om du vill låna och testa.

  Gilla

 3. När vi åkte till Thailand hade vi köpt små paket med leksaker, nån ny bok osv. Nu flög vi ju i 12 timmar och Noel sov större delen, men den tid han var vaken öppnade han paket, tittade på övriga resenärer och hade det vansinnigt spännande. Besättningen delade dessutom ut någon present till barnen, pysselbok, men det kanske de inte gör på kortare resor…
  Noel hade tutte på den tiden och det var ett tips vi fick för att undvika ont i öronen. Har Felix ingen tutte så ha med flaska som han kan ha dricka ur, då släpper locket för öronen. Låt honom stöka runt, det är ju hur spännande som helst att flyga för små barn…
  🙂

  Gilla

 4. Mia: ja gör det 😀 . kram

  Annika: Tack för alla bra tips. Kram

  MiaShopping: Ja visst var det bra tips. kram

  Linda: Ja vi lånar gärna för att testa 😀 kram

  Sanna: Tutte ska med helt klart 😀 . Tack för tipsen. kram

  Gilla

Vad kul att du vill skriva nåt ♥

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s