Dagis, eller jag menar förskola

Nu ska vi välja dagis till Felix, men hur gör man? Hur har ni som har barn gjort? Har ni tagit det som är närmast? Det som verkar bäst? Har ni gjort studiebesök? Tycker det är en djungel där ute. Och sen är det ju inte alls säkert att man får det man vill i alla fall.

8 reaktioner på ”Dagis, eller jag menar förskola

 1. Vi gjorde studiebesök på alla dagis i närheten, alla dagis är nog bra så vårt största prio när vi skulle skicka in anmälan var närhet och vilka S får gå ihop med i skolan. Smidighet för att hämta och lämna var också en punkt utöver alla de där som handlar om vilken inriktning och pedagogik förskolan har. Dock så tog vi den vi fick och som var närmast. Eftersom det är så ont om platser där vi bor så känns det som att det inte spelar så stor roll vad vi tycker om antalet lärare och stora barngrupper osv, man får ju ta vad man får till slut i alla fall… Fast jag rekommenderar studiebesöken, det är bra för en själva att få se hur dagis fungerar och att få se att det inte är så stor skillnad mellan dem egentligen. Det är ju ändå där ens guldklimp ska tillbringa största delan av sin tid framöver.

  Gilla

 2. Jag och en tjej i familjegruppen gjorde några besök hos några privata dagis och ett kommunalt. Sen har jag anmält mig till de som ligger närmast. Jag tror inte det spelar så stor roll, det känns som de flesta är helt ok. Problemet nu är att vi vill ha en plats i januari och det kan bli svårt 😦

  Gilla

 3. Martina. Nu är studiebesök inbokade 🙂

  MiaShopping: Vi ska också ha i januari, känns lite tugnt, verkar inte vara så många platser 😦

  Gilla

 4. Jag bor ju i lilla byhålan så här finns 3 småbarnsavd. fördelat på 2 platser. Min kusin jobbar med småbarn och jag frågade henne vad hon ansåg och hon rekommenderade det som låg längst bort (här snackar vi 3min med bil, 15min att gå) så vi har valt det som förstahandsval. Får vi inte det så kommer Melvin gå i samma lokaler som jag hade min 6-års verksamhet i 🙂

  Gilla

 5. Vi själva tog det dagiset som tillhörde vårt skolområde, mest för att det var praktiskt för oss. Men jag vet att många gjort studiebesök och jag tror att det nog är att rekommendera.

  Gilla

 6. En Mölnbobo: Det är himla bra när man har möjlighet att fråga nån. Känner tyvärr ingen som har barn eller jobbar på dem som är i närheten. Få ta att luska runt lite. Hoppas ni får ert förstahandsval.

  Mia: Ja det är ju smidigast. Vi ligger precis mellan 3 olika dagis som har vårt område plus sina ytterområden som upptagning. Så vi kan välja vilket som, för att sedan hamna på samma skola. Men det är ju inte säkert att man hamnar på ett dagis i närheten i alla fall. Men vi hoppas.

  Gilla

Vad kul att du vill skriva nåt ♥

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s